
آنتی اکسیدانها و محافظت از سلولهای سالم
آنتیاکسیدانها، ترکیبات موجود در سیزیجات و میوهها هستند که میتوانند بدن را در برابر «رادیکالهای آزاد» که مسئول ایجاد سرطان هستند محافظت کنند.
باشگاه خبرنگاران جوان - قرار گرفتن در معرض فاکتورهای محیطی مانند سیگار کشیدن، آلودگی و اشعه ماوراء بنفش (UV) خورشید سبب تولید موادی به نام «رادیکالهای آزاد» میشود که به سلولهای سالم حمله میکنند. هنگامی که سلولهای سالم ضعیف میشوند، بیشتر مستعد ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و انواع خاصی از سرطان هستند. آنتی اکسیدانها مانند ویتامینهای C و E و کاروتنوئیدها که شامل بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین میشوند به محافظت از سلولهای سالم در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکنند.
کاروتنوئیدها
بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین کاروتنوئیدهای شناخته شدهای هستند که در مبارزه با کاهش آسیب رادیکالهای آزاد موثر هستند. غذاهای سرشار از کاروتنوئید ممکن است در کاهش احتمال ابتلا به سرطانهای خاص موثر باشد و ممکن است به کاهش خطر دژنراسیون ماکولا کمک کند. سبزیجات قرمز، نارنجی، زرد تیره و برخی سبزیجات برگ سبز تیره مانند سیبزمینی شیرین، اسفناج، هویج، گوجهفرنگی، کلم بروکسل، کدو حلوایی زمستانه و کلم بروکلی سرشار از کاروتنوئید هستند.
ویتامین E
نتایج تحقیقات، نقش گسترده ویتامین E را در ارتقای سلامت نشان میدهند. نقش اصلی ویتامین E به عنوان یک آنتی اکسیدان است. تحقیقات، نقش احتمالی آن را در کمک به محافظت از بدن در برابر آسیب سلولی که میتواند منجر به سرطان، بیماری قلبی و آب مروارید با افزایش سن شود، بررسی کرده است. ویتامین E همچنین ممکن است با آنتی اکسیدانهای دیگر مانند ویتامین C برای محافظت در برابر برخی بیماریهای مزمن عمل کند. ویتامین E در روغنهای گیاهی، جوانه گندم، غلات کامل و غلات غنی شده، دانه ها، آجیل و کره بادام زمینی یافت میشود.
ویتامین C
بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، شاید ویتامین C شناخته شدهترین آنتیاکسیدان باشد که طیف گستردهای از مزایای سلامتی را ارائه دهد. این فواید شامل محافظت از بدن در برابر عفونت و آسیب به سلولهای بدن، کمک به تولید کلاژن (بافت همبند که استخوانها و ماهیچهها را در کنار هم نگه میدارد) و کمک به جذب آهن میشود. پرتقال، گریپ فروت، نارنگی، توتفرنگی، فلفل دلمهای، گوجهفرنگی، کلم بروکلی و سیب زمینی سرشار از ویتامین C است.
بهترین راه برای ایجاد یک برنامه غذایی سالم، خوردن وعدهها و میانوعدههای متعادل در هر روز و لذت بردن از غذاهای متنوع است. خوردن حداقل ۱.۵ تا ۲ فنجان میوه و ۲.۵ تا ۳ فنجان سبزیجات در روز شروع خوبی برای زندگی سالم بزرگسالان است.
منبع: ایسنا
برچسب ها : آنتی اکسیدان ها مصرف ویتامین ها وزارت بهداشت
- راوی گفت: رئیس جمهور حجت را بر استانداران تمام کرد، اگر بازهم مانعی در کار است بگویند
- راوی گفت: واقعا قرار است از نظرات کارشناسی نخبگان در حوزه های مختلف استفاده شود؟
- راوی گفت: نان بی کیفیت در خوزستان به دلیل انتقال گندم مرغوب ما به استانهای دیگر است/تامین روشنایی چندزمین فوتبال، کاری بهتر از هیچ!
- راوی گفت: وزارت نیرو بجای تعهداتش به صنایع، برق ماینرهای <مجاز> را تامین می کند
- چالش بیمه برای بانوان فاقد گواهینامه موتورسیکلت
- معاون وزیر کشور اعلام کرد: درخواست سازمان شهرداریها برای تأمین نیروی انسانی در شهرداریها/ افزایش ۶۷ درصدی موجودی مفید سوخت گازوئیل نیروگاهها
- تسهیلات ویژه برای مشمولان پذیرفته شده در آزمونهای سراسری ۱۴۰۴
- سخنگوی سازمان ثبت اسناد و املاک کشور: مردم هرچه سریعتر برای تعویض اسناد مالکیت دفترچهای اقدام کنند
- مدیرعامل منطقه آزاد اروند خبر داد: گام های جدید در راستای تحول اقتصادی آبادان و خرمشهر/ مرکز مبادلات تجاری مرز شلمچه راه اندازی شد
- مدیرعامل شرکت فولاد اکسین خوزستان خبرداد: ایران دهمین کشور تولید کننده فولاد درجهان است/ صنعت فولاد ۵.۵ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور را تامین میکند
- آئین افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای دولت در خوزستان برگزار شد؛ کسب رتبه نخست کشوری تولید گندم و کلزا در خوزستان
- از سوی وزارت ورزش اعلام شد؛ خوزستان جزو ۳ استان برتر در تعداد افتتاح و میزان سرمایهگذاری پروژههای ورزشی کشور
- راوی گفت: رئیس جمهور حجت را بر استانداران تمام کرد، اگر بازهم مانعی در کار است بگویند
- راوی گفت: واقعا قرار است از نظرات کارشناسی نخبگان در حوزه های مختلف استفاده شود؟
- راوی گفت: نان بی کیفیت در خوزستان به دلیل انتقال گندم مرغوب ما به استانهای دیگر است/تامین روشنایی چندزمین فوتبال، کاری بهتر از هیچ!
- راوی گفت: وزارت نیرو بجای تعهداتش به صنایع، برق ماینرهای <مجاز> را تامین می کند