
تپش عشق در تاسوعای خوزستان؛ خروش یا حسین در دیار مقاومت
مردم خوزستان همزمان با سراسر کشور در روز تاسوعای حسینی با حرکت در قالب دستجات عزاداری در کوچه و خیابان با سینه زنی و زنجیز زنی برای سیدالشهدا و یارانش اشک ماتم ریختند.
به گزارش ایرنا، عزاداران حسینی روز شنبه در شهرهای مختلف خوزستان بخصوص در اهواز همزمان با روز تاسوعای حسینی در کوچه و خیابان ها در قالب دستجات سینهزنی، دمام زنی و زنجیر زنی راه افتاده و برای سرور و سالار شهیدان سوگواری کردند.
همچنین برخی از عزاداران حسینی در محل مساجد، تکایا و مجالس روضه خوانی برای مظلومان آزاده خواه دشت کربلا عزاداری کردند.
مردم خوزستان به یاد لب تشنه امام حسین (ع) و یاران با وفایش نذورات خود را از قبیل شربت، چای، خرما و نظایر آن در بین عزاداران حسینی توزیع کردند.
عاشقان سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در بیشتر محلهها، مساجد و حسینیههای خوزستان در هوای گرم در مجالس عزاداری شرکت و عشق و ارادت خود را به شهدای کربلا ابراز میکنند.
موکبهای خدمترسان نیز از ابتدای محرم تاکنون در کوچه و خیابانهای شهرهای استان و بخصوص شهرستان کارون و منطقه کوت عبدالله در مسیر اتوبان آیت الله بهبهانی مستقر شده و با چای و قهوه، شربت و غذا از عزاداران حسینی پذیرایی می کنند.
شب تاسوعا نیز همزمان با نهمین شب از محرم مردم عزادار خوزستان در سراسر شهرها و روستاها برای امام حسین(ع) و یاران وفادارش سوگواری کردند.
آیین روضه خوانی در مساجد، حسینیهها و تکایا بر اساس سنتهای دیرینه در خوزستان از ابتدای دهه اول محرم آغاز شده و سخنرانان درباره نهضت عاشورا و اهداف قیام امام حسین(ع) سخنرانی می کنند اما روزهای تاسوعا و عاشورا این مراسم ها به اوج خود می رسند.
روز تاسوعا در فرهنگ شیعه از دیرباز به عنوان روزی شناخته شده که عزاداران و عاشقان اهل بیت(ع) ضمن بیان فضیلتهای علمدار کربلا، به مرثیه سرایی و عزاداری میپردازند.
تاسوعا و عاشورا نه تنها در میان ایرانیان و شیعیان از جایگاه ویژه ای برخوردار است بلکه حتی اقلیتهای دینی احترام خاصی برای مقام شهدای کربلا به ویژه سیدالشهدا(ع) و حضرت ابوالفضل(ع) و بزرگداشت روزهای تاسوعا و عاشورا قائل هستند.
گفتنی است که بیش از ۶ هزار هیات مذهبی و عزاداری در خوزستان فعال هستند و هر سال بر تعداد این هیات های مذهبی شناسنامه دار افزوده می شود.
۱۴ و ۱۵ تیرماه تاسوعا و عاشورای حسینی است و هیات های عزاداری و زنجیرزنی با برگزاری عزاداری به سبک های سنتی در خیابان ها و مکان های مذهبی ارادت و محبت خود را به سرور و سالار شهیدان نشان می دهند.
همچنین آیینهای سنتی تاسوعا و عاشورا در خوزستان در بین عزاداران حسینی از جایگاه ویژهای برخوردار است ؛ این آیینها شامل نخلگردانی، چلابزنی، شیدانه و مراسم سه روزه شهدای کربلا است.
مراسم سه روزه شهدای کربلا در سطح شهرستان شوشتر به صورت ویژه برگزار میشود. این مراسم شامل آیین نمادین دفن شهدای کربلا است.
در این مراسم، بازیگران و شبیه خوانان با معرفی یک به یک شهدا، با نوحه خوانی اجساد را از زمین بلند کرده و به شکل نمادین به خاک میسپارند.
این مراسمها با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره امام حسین (ع) و یارانش، با شور و اشتیاق فراوان مردم خوزستان برگزار میشود.
برچسب ها : تاسوعای حسینی ماه محرم خوزستان اهواز
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- راوی گفت: مسائل خوزستان با نامه نگاری حل نمی شود
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند
- راوی گفت: اگر مقام قضایی می تواند هرزمان که اراده کند کالاهای انباری را تعیین تکلیف کند، چرا می گذارید فاسد شوند؟
- راوی گفت: مسائل خوزستان با نامه نگاری حل نمی شود
- راوی گفت: بی اعتمادی، دلیل نگه داری 70 میلیارد دلار سرمایه مردم در خانه ها است
- راوی گفت: نمایندگان سهم کامل خوزستان از محل 3 درصد فروش نفت را مطالبه کنند