شماره خبر : 48972
منتشر شده در مورخ : جمعه 27 تیر 1404
ساعت : 10:54
۱۰۰ روز با رود دز

۱۰۰ روز با رود دز

 

جشنواره فرهنگی زیست محیطی ۱۰۰ روز با رود دز با برگزاری برنامه‌های متنوع فرهنگی در ساحل رودخانه دز در حال اجرا است.

رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول روز جمعه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد: اعضای این انجمن از سال گذشته تلاش کردند ماهیت رود دز را نسبت به قبل بیشتر نشان دهند تا شهروندان استفاده بهینه‌ای از این موهبت خدادادی دزفول داشته باشند.
حمیدرضا خادم هدف از اجرای این جشنواره را حفظ و نگهداری رودخانه همیشه جاری و خروشان دز دانست و گفت: همه باید در نگهداری رودخانه دز کوشا باشند و با نریختن زباله و استفاده درست از آب این رودخانه از این ظرفیت بهترین استفاده را داشته باشند.
وی با بیان اینکه وجود رودخانه دز، ورزش‌های آبی و گردشگری آبی را در بالادست رودخانه و منطقه چال کندی را سبب شده است، افزود: مردم دزفول در زمان‌های قدیم با احداث قمش و تونل‌های زیرزمینی توانستند از آب رودخانه دز برای مناطق مسکونی و کشاورزی استفاده کنند اکنون نیز همه باید از این نعمت خدادادی استفاده و به کودکان نیز آموزش دهیم تا از این نعمت خداوندی محافظت کنند.
رئیس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دزفول اظهارکرد: سال گذشته به کمک انجمن دزپارس برنامه‌ها و مسابقات بسیار خوبی برگزار شد، امسال نیز این برنامه‌ها با توان بیشتری برگزار خواهند شد.

رئیس انجمن دزپارس دزفول نیز گفت: این جشنواره با پاکسازی پارک‌های ساحلی توسط شهروندان به ویژه اعضای انجمن دزپارس به صورت هفتگی در حال برگزاری است و تاکنون در سال جاری برنامه‌هایی در پارک ساحلی علی کله و دووه برگزار شده است.

۱۰۰ روز با رود دز
محمد آذرکیش افزود: این جشنواره یک رویداد فرهنگی و زیست‌محیطی است که در رویدادهای میراث فرهنگی کشور با نام دزفول و استان خوزستان و با محوریت رودخانه دز برگزار می‌شود.
وی اظهارکرد: این جشنواره با هدف حفاظت از رودخانه دز و افزایش آگاهی عمومی درباره اهمیت این رودخانه و ظرفیت‌های آن برگزار می‌شود و با معرفی رودخانه دز در سطح ملی، برجسته کردن اهمیت و زیبایی‌های رودخانه دز به عنوان یک سرمایه ملی، ارتقای وضعیت زیست‌محیطی رودخانه، تلاش برای پاکسازی پارک های ساحلی، کت ها و حفظ سلامت اکوسیستم رودخانه همراه است.
رئیس انجمن دزپارس دزفول تصریح کرد: ایجاد فرصت‌های بهره‌برداری بهینه، فراهم کردن بسترهای مناسب برای استفاده اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و زیست‌محیطی از رودخانه دز در سطح کشور و منطقه، افزایش آگاهی عمومی و اطلاع‌رسانی و آموزش مردم در خصوص اهمیت حفظ و حراست از رودخانه دز به ویژه جلوگیری از انداختن زباله و جلوگیری از ورود فاضلاب به رود از دیگر اهداف این جشنواره است.

۱۰۰ روز با رود دز
آذرکیش با اشاره به فعالیت‌ها و برنامه‌های این جشنواره گفت: این جشنواره از خردادماه آغاز و تا مهرماه ادامه داردوشامل برنامه‌های متنوعی است که با مشارکت سازمان‌های مردم نهاد (NGOs) نظیر دزپارس، سایر انجمن های محیط زیستی، اداره محیط زیست، شهرداری دزفول و اداره میراث فرهنگی دزفول برگزار می‌شود.

۱۰۰ روز با رود دز
وی ادامه داد: پاکسازی بوستان‌های ساحلی و حاشیه رودخانه از زباله، برپایی نمایشگاه‌های هنر بازیافت برای فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت پسماند، برپایی غرفه‌های هنری در کنار رودخانه از اقدامات جانبی این جشنواره است.

وی به برگزاری چهارشنبه‌های گردشگری با برگزاری نشست‌های عمومی با حضور فعالان و علاقه‌مندان به حوزه گردشگری با محوریت توسعه گردشگری دزفول و صیانت از میراث فرهنگی اشاره کرد و گفت: رودخانه دز به عنوان شاهرگ حیاتی شمال خوزستان و پایه تمدنی شهر دزفول شناخته می‌شود و نقش حیاتی در تامین آب کشاورزی، اقتصاد منطقه و مسائل زیست‌محیطی ایفا می‌کند.
آذرکیش گفت: رودخانه دز با وجود جاذبه‌هایی مانند آسیاب‌های تاریخی، پل باستانی، منطقه چال کندی و کَت‌های دزفول (غار-اتاقک‌های دستکند در کنار رودخانه)، دزفول را به یک شهر چهارفصل تبدیل کرده که در فصول گرم سال، تفریحات آبی آن پذیرای خیل عظیمی از مردم و گردشگران است.
رئیس انجمن دزپارس دزفول تصریح کرد: این جشنواره نمادی از مشارکت همگانی مردم دزفول در حفظ و نگهداری این سرمایه طبیعی و ملی است و تلاش می‌کند تا دیدگاه مردم را فقط از تفریحی به یک دیدگاه مسئولانه‌تر در قبال رودخانه تغییر دهد.

رودخانه دز یک رودخانه مهم در استان خوزستان است که از میان شهر دزفول می‌گذرد و به عنوان شاهرگ حیاتی این منطقه شناخته می‌شود. این رودخانه علاوه بر اهمیت زیست‌محیطی، نقش مهمی در گردشگری و تامین آب شرب دارد.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

برچسب ها : گردشگری سازمان حفاظت محیط زیست دزفول خوزستان